varmepumpe-priser

Luft til vand varmepumpe – Se priser på luft til vand varmepumper

Overvejer du en luft til vand varmepumpe? Klik nedenfor for at få beregnet din pris på luft til vand varmepumpen – sammenlign og vælg det bedste tilbud. Det er gratis og uforpligtende. 

Indholdsfortegnelse

Her på siden kan du læse meget mere om luft til vand varmepumper, hvordan du både kan spare penge og gøre en indsats for miljøet ved at skifte til en varmepumpe i dit hjem. En luft til vand varmepumpe er med til at udnytte den naturlige varme i dine omgivelser og omdanne den til varme i hele din bolig.

Når du vælger at investere i en varmepumpe luft til vand, gør du derfor ikke blot dig selv en tjeneste. Ved at udnytte de naturlige kilder omkring dig, er du også med til at passe på miljøet på den lange bane. De økonomiske fordele vil du komme til at mærke efter en kort periode. 

Her på siden finder du alt, hvad du skal vide om en luft til vand varmepumpe, og hvor du finder de billigste priser på en luft til vand varmepumpe, samt andet du bør vide om varmepumpen.

Luft til vand varmepumpe priser

Generelt er der mange fordele ved at vælge en luft til vand varmepumpe, derfor bør du også anse det som en fornuftig investering, der på sigt vil kunne gavne din økonomi positivt. Men hvad koster luft til vand varmepumpe og hvem tilbyder det? 

Luft til vand varmepumpe priserne svinger fra leverandør til leverandør, og størstedelen vil finde installationsomkostningerne for en luft til vand varmepumpe, forholdvist høje. Derfor vil det altid være en fordel, hvis man kan sammenligne flere tilbud fra flere varmepumpe udbydere, for at få størst mulig indflydelse på installationen af luft til vand varmepumpens pris.

 

Boligstørrelsen påvirker din pris på luft til vand varmepumpen

Som med mange andre ting, er det nemlig forskelligt fra leverandør til leverandør, hvad en luft til vand varmepumpe koster. Derudover har størrelsen på din bolig indflydelse på hvad luft-til-vand varmepumpen koster. 

I nedenstående tabel, kan du få et overblik over hvad en luft til vand varmepumpe koster. 

Hvad koster en luft-til-vand varmepumpe?

Prisen på en luft til vand-varmepumpe er typisk et sted mellem 80.000 – 120.000 kr. Den endelige pris afhænger som nævnt af flere faktorer, såsom størrelse, effekt og installationens omfang. 

Varmepumpe luft til vand priser:

  • 80 – 140 m2: 80.000 – 100.000 kr. 
  • 140 – 200 m2: 100.000 – 110.000 kr.
  • 200 – 300 m2: 110.000 – 120.000 kr. 
Boligareal Estimeret pris
80 - 140 m2
80.000 - 100.000 kr.
140 - 200 m2
100.000 - 110.000 kr.
200 - 300 m2
110.000 - 120.000 kr.

Dog afspejler overstående, luft til vand varmepumpe priser også en utrolig høj kvalitet samt ydeevne. En tommelfingerregel er nemlig, at desto bedre kvalitet og ydeevne, du har brug for, desto højere priser kan du også forvente på din luft til vand varmepumpe. 

En varmepumpepris luft-til vand vil i den forbindelse afhænge af flere parametre. Her bliver nemlig både taget udgangspunkt i din husstand, boligstørrelse samt omfanget af installationen, som alt sammen afslører, hvilken effekt du har brug for i en varmepumpe. Som med al anden investering i store projekter anbefales det, at du indhenter flere forskellige tilbud og snakker med eksperter for at få de bedste forudsætninger for at vælge din fremtidige luft til vand varmepumpe.

Hvilken størrelse luft til vand varmepumpe bør jeg vælge? 

Det er vigtigt du vælger den rette luft til vand varmepumpe størrelse, ellers risikerer du at varmepumpen ikke kan dække dit behov ordentligt. Hvis du får en varmepumpe, som er for lille eller for stor i forhold til din bolig, vil du ikke opnå de samme besparelser som hvis du får installeret den rigtige størrelse til dit forbrug. 

 

Beregning af varmepumpe størrelse luft til vand

Når du skal vælge din luft til vand varmepumpe størrelse, bør du først og fremmest vide, at pumpens størrelse opgøres i kW (kilowatt).

Det er vigtigt, at du søger professionel rådgivning når varmepumpen skal dimensioneres. Der findes nemlig ikke en løsning, som passer på alle, og derfor skal varmepumpen tilpasses individuelt til dit forbrug og størrelsen på din bolig.

Det kan dog stadigvæk være rart, selv at have en fornemmelse af, hvilken størrelse man skal vælge, og dermed også hvad luft til vand varmepumpen kommer til at koste.

 

Hvor mange kW pr. m2 varmepumpe (luft til vand)

Der findes heldigvis en simpel formel, som kan hjælpe dig med at finde ud af hvor mange kW din varmepumpe skal have pr. m2. 

Du bør være opmærksom på, at resultatet du vil få, er et estimat. Når du indhenter et tilbud her, vil du få en præcis dimensionering af varmepumpen. Der skal nemlig tages højde for flere ting, når man skal vælge størrelse på luft til vand varmepumpe herunder: 

  • Hvor velisoleret boligen er
  • Antal beboere i husstanden
  • Varme- og vandforbrug

Sådan finder du den rigtige størrelse på luft til vand varmepumpen

Du finder den rigtige størrelse på luft til vand varmepumpen ved at bruge følgende regnestykke: 

  • Energiforbrug i kWh pr. m2 x størrelsen på din bolig i m2 = størrelse på varmepumpe (luft til vand)

Eksempel – hvor mange kW pr. m2 

Dit hus bruger 0,055 kW pr. m2 og er 130 m2. Her vil den ideelle størrelse på luft til vand pumpen være cirka 7 watt

 

Hvor mange m2 kan en varmepumpe opvarme?

En luft til-vand varmepumpe kan være ideel til mange husstørrelser. Du kan læse mere om hvilken varmepumpe du bør vælge ud fra størrelsen på din bolig her

Du kan også få vores samarbejdspartner til at dimensionere størrelsen på din luft til vand varmepumpe ved at indhente tilbud på knappen nedenfor.

Pris på luft til vand varmepumpe

Alle nævnte priser indtil videre er inklusive montering af luft til vand varmepumpen. Det skyldes det faktum, at enhver installation af en luft til vand varmepumper kræver en autoriseret installatør. Det er altså ikke noget, du selv kan købe delene til med henblik på at kunne klare installationen billigere selv.

Derfor kan du altså altid regne med, at enhver pris på varmepumpen med luft til vand er inklusive montering. Det betyder også, at du i langt de fleste tilfælde ikke skal bekymre dig om, at der kommer andre unødvendige omkostninger end det samlede beløb, du ser her på siden, netop fordi det er en luft til vand varmepumpe pris inkl. montering.  

Så meget sparer du ved at skifte til en luft til vand-varmepumpe 

Hvor meget du sparer ved at skifte til en luft til vand-varmepumpe, afhænger af hvilken varmekilde du har i dag. 

Her får du de største besparelser med en luft til vand-varmepumpe:

  1. Skift fra oliefyr – spar op til 65% 
  2. Skift fra naturgas – spar op til 40% 
  3. Traditionel elvarme – spar op til 38%
Du får altså de største besparelser ved at skifte fra oliefyr til varmepumpe. 

Luft til vand varmepumpe giver størst besparelse ved høje energipriser 

Du har sikkert lagt mærke til, at energipriserne bliver højere og højere lige for tiden. Den udvikling er desværre ikke ny, og den ser heller ikke ude til at ændre sig igen lige foreløbigt. Derfor oplever mange, at deres elpriser bare stiger og stiger, uden at der er meget, de kan gøre ved det. Men der er faktisk mulighed for, at du kan påvirke dine udgifter. Du kan skifte til en luft til vand varmepumpe for at udskifte din energikilde og dermed formindske dine energiregninger.

Flere og flere danskere er gået på udkig efter alternative løsninger, når det kommer til deres energiforbrug, netop fordi energipriserne ser ud til bare at blive ved med at stige. En varmepumpe er noget af det nyeste på markedet og udgør også en klar forbedring for miljøet. Der er altså flere grunde til varmepumpens voksende popularitet. 

Varmekilde Kr. før Kr. nu Ekstra regning
Naturgas
13.800 kr.
20.900 kr.
7.100 kr.
Oliefyr
23.300 kr.
26.800 kr.
3.500 kr.
Elvarme
18.300 kr.
28.300 kr.
10.000 kr.

Varmepumpe

8.300 kr.

11.300 kr.

3.000 kr.

Nogle af de seneste beregninger fra Sparenergi.dk viser, at du, hvis du vælger at skifte til en luft til vand varmepumpe, på den lange bane vil stå tilbage med den mindste regning. Priserne sammenlignes her med med både naturgas, traditionel elvarme og olievarme. Det er en betydelig detalje at have i baghovedet, hvis du går rundt med overvejelser om at skifte til en luft og vand-varmepumpe. 

Luft til vand varmepumpen er den billigste varmekilde i 2022

Overstående beregninger er baseret på et forbrug af følgende: 

  • 1693 m3 naturgas
  • 1948 liter olie
  • 18.100 kWh elvarme
  • 5.485 kWh til varmepumpen

Anskaffelsesomkostningerne er ikke inkluderet i overstående beregninger. Det skal også understreges, at varmepumpen stadig bruger en vis mængde kWh. Men den yder stadig mere, end den forbruger. Hver enkelt kWh i pumpens forbrug bliver tredoblet i varme. Selv med stigninger i elpriserne på elvarme, er luft til vand varmepumpen stadig en bedre investering. Ikke mindst fordi du kan få reduceret din elafgift med over 4.000 kWh om året, hvis din bolig primært er forsynet med elvarme.

Hvad koster en luft til vand varmepumpe i strøm?

I tabellen kan du ligeledes danne dig et indtryk af, hvad en luft en luft til vand varmepumpe koster i strøm. Før de stigende energipriser, kunne du forvente en årlig udgift på cirka 8.300 kr. ved et forbrug på 5.485 kWh. 

I 2022 skal du regne med, at en luft til vand varmepumpe med samme forbrug, koster 11.300 kr. i strøm årligt. Det betyder at du skal budgettere med en månedlig udgift på 942 kr. til strøm til luft til vand anlægget.

Hvad er en luft til vand varmepumpe?

Det ligger meget fint i navnet, hvad en luft til vand varmepumpe er. Varmepumpen er nemlig så smart, at den tager den energi, der er i luften omkring den, og omdanner energien til varme i resten af huset, så længe dit hus er forsynet med et vandbåret opvarmningssystem. Med luft til vand varmepumpen får du derfor både varme til dine radiatorer, din gulvvarme og vandet i hanerne fra varmtvandsbeholderen.

Løsningen med en luft til vand varmepumpe er derfor også meget klimavenlig, fordi pumpen omdanner A til B, for at vi kan få noget ud af det – frem for at skulle producere nyt eller afbrænde hele tiden. Sammenligner du med naturgas eller olievarme, vil du kunne spare tæt på 30 %, hvis du skifter til en luft til vand varmepumpe – samtidig med du bidrager til et bedre miljø med mere grøn el

I forbindelse med at regeringen med sin klimaaftale vil have udfaset så mange olie- og gasfyr i hele landet i løbet af de næste 10 år som muligt, er det også nu, du skal slå til. Regeringens klimaaftale gør det nemlig nemmere for den almindelige dansker at skifte til en mere miljøvenlig energikilde takket være en række tilskud og afdrag, som er ganske simple at søge om i forbindelse med skiftet til en luft til vand varmepumpe.

spar-penge-paa-groen-energi

Minimer dine varmeudgifter

groen-energi

Få en mere miljøvenlig energikilde

Hvordan fungerer en varmepumpe luft til vand?

Man kan beskrive en luft til vand-varmepumpe som en slags omvendt køleskab. Den suger energien fra luften omkring sig for at kunne omdanne den til den ønskede varme. Når luften er blevet omdannet til varme, bliver den fordelt til brugsvandet i boligen, så gulvvarme og vandhaner kan gøre brug af det varme vand. Det kræver selvfølgelig, at varmesystemet i din bolig er vandbåret, for at en varmepumpe kan fungere, som den skal.

Varmepumpen fungerer ved hjælp af et kølemiddel og en kompressor, som er med til at øge temperaturen i den optagede energi, der skal fordeles i resten af huset. Du kan trygt stole på, at din luft til vand varmepumpe vil fungere hele året rundt. Den er garanteret at fungere i vejrforhold helt ned til -20 grader. Med en luft til vand varmepumpe er der derfor ingen risiko for, at du kommer til at fryse om vinteren.

Sådan virker en luft til vand varmepumpe – trin for trin

  1. Varmepumpens udvendige del optager varmen fra luften, som overføres til varmepumpens kølemiddel. 
  2. Ved en hjælp af en kompressor, begynder kølemiddelet at koge og begynder at fordampe. 
  3. Dampen fra kølemiddelet overfører varmen til varmtvandsbeholderen via en varmeveksler .
  4. Det varme vand fra varmtvandsbeholderen bliver transporteret ud til boligens vandforsyning og radiatorer. 
  5. Når varmen er afgivet, bliver det afkølede vand transporteret tilbage gennem varmtvandsbeholderen. 
  6. Herefter bliver kølevæsken igen nedkølet af vandet, som løber tilbage i varmepumpens udedel, hvorefter processen starter forfra. 

Se animationsvideoen for at forstå, hvordan en luft til vand-varmepumper virker: 

Afspil video om hvordan-virker-en-luft-til-vand-varmepumpe

Luft-til-vand-anlæggets indedel og udedel

Når du investerer i en luft til vand varmepumpe, vil du ved montering se, at den består af to dele; én til at sidde udenfor og én til at sidde indenfor. 

 

Varmepumpens udedel 

Den udvendige del har til formål at optage al den energi fra luften, den overhovedet kan. Eftersom den sidder udenfor, vil du sjældent tænke over den, og du glemmer sikkert hurtigt, at den er der. Men så længe du har varme i huset, kan du være sikker på, at alt fungerer, som det skal.

 

Varmepumpens indedel 

Den indvendige del har til formål at pumpe det varme vand rundt i boligen. Indendørs vil der blive monteret en kedel, som sørger for at pumpe vandet rundt til dine radiatorer og din gulvvarme, hvis du er heldig nok at have den slags. Derfor skal der selvfølgelig også installeres de nødvendige rør for hver del, så varmen kan blive fordelt korrekt i hele boligen. Netop derfor kræver det også en autoriseret installatør at få opsat en luft til vand varmepumpe.

Hvad kan jeg spare med en luft til vand-varmepumpe? 

Besparelsen, du får ved at skifte til en luft til vand varmepumpe, vil være meget individuel. Det afhænger helt af, hvilken varmekilde du skifter fra. Om du før har haft naturgas eller olie vil vise sig i den samlede besparelse, som du vil kunne se, når året er omme. 

Dog kan det estimeres, at langt de fleste besparelser typisk ligger omkring 30 % af, hvad din nuværende varmekilde koster dig. Selvfølgelig vil du få en portion omkostninger ved at foretage selve skiftet til en luft til vand varmepumpe, men på lang sigt vil du altså kunne se betydelige besparelser på strømpriser og energiregning.

Luft til vand varmepumpe tilskud 

Der findes flere muligheder for at modtage økonomisk støtte til at få installeret en luft til vand varmepumpe. I juni 2020 indgik den danske regering en klimaaftale i forhold til at nedbringe det danske CO2-udslip markant. Denne klimaaftale satte sine spor i varmebranchen, da den betyder, at vi som danske boligejere skal begynde at omlægge den måde, vi opvarmer vores boliger på. Med klimaaftalen vil regeringen have skiftet samtlige gas- og oliefyr i de danske hjem til en mere grøn løsning. Dette kan for eksempel være en luft til vand varmepumpe.

Et af punkterne i denne klimaaftale er, at der afsættes penge til, at du som boligejer kan modtage et tilskud for at afskaffe enten dit gas- eller oliefyr i dit hjem. Det er således på grund af regeringens klimaaftale fra 2020, at du har mulighed for at søge luft til vand varmepumpe tilskud.

 

Du kan få energitilskud til luft til vand varmepumpe

Skal du have installeret en luft-til-vand-varmepumpe i din bolig, kan du søge om varmepumpe tilskud hos Energistyrelsen. Du har mulighed for at modtage tilskud til og med år 2026, og et tilsagn om energitilskud til en luft til vand varmepumpe gælder i to år. Energitilskuddene tildeles efter princippet om først til mølle. Derfor anbefaler vi, at du søger tilskud så hurtigt som muligt for at få glæde af bygningspuljen. 

 

Hvor meget kan man få i tilskud til luft til vand-varmepumpe?

Hvad du kan modtage i tilskud til en luft-til-vand-varmepumpe afhænger af, hvor stort et areal du skal have opvarmet, og hvilken type energimærkning der er tale om. Alt afhængigt af dette, vil du kunne få mellem 23.000 – 34.000 kr. i tilskud

Lad os tage et eksempel. Bor du i en mindre bolig mellem 75 og 100 kvadratmeter, kan du modtage mellem 20.000-24.000 kroner alt efter energimærkning.

Bor du i en mellemstor bolig mellem 151 og 200 kvadratmeter, kan du modtage mellem 23.000-28.000 kroner i tilskud afhængigt af energimærkningen. Endelig kan du modtage mellem 28.000-34.000 kroner i tilskud, hvis du bor i en større bolig over 300 kvadratmeter afhængigt af energimærkningen på varmepumpen.

 

Hvem kan få tilskud til varmepumpe? Disse 7 krav skal opfyldes

Dog kan du kun modtage tilskud til din luft-til-vand-varmepumpe i boligen, hvis varmepumpen:

  • Installeres i en helårsbolig
  • Udskifter enten elvarme, biomassefyr, oliefyr eller gasfyr
  • Er drevet af el
  • Er energimærket ved 55 grader med A++ eller A+++
  • Installeres af en virksomhed, der er VE-godkendt
  • Producerer varme til både varmt brugsvand og rumopvarmning
  • Er tilsluttet et system, der er vandbåret.

Du har ikke mulighed for at modtage tilskud til din boligs luft-til-vand-varmepumpe, såfremt du bor i et område med fjernvarme. Tidligere kunne du til gengæld bruge håndværkerfradraget, som gav dig mulighed for at trække den arbejdsløn fra i SKAT, som gik til installationen af varmepumpen. Men det er desværre ikke længere muligt – det kan du læse mere om nedenfor.

Håndværkerfradrag installation af luft til vand varmepumpe – udløb i marts 2022

Frem til den 31. marts 2022 var det muligt at udnytte håndværkerfradraget, hvis du ønsker at få installeret en luft til vand varmepumpe i din bolig. Dette tilbud udløber desværre på nævnte dato. Efter nævnte dato findes der en anden løsning, som du kan anvende til at sikre dig et tilskud til at få installeret en varmepumpe i din bolig. Der er faktisk kun ét konkret krav, som er, at der skal være tale om en helårsbeboelse (dette dækker også sommerhuse, der er registreret således). 

For at komme i betragtning til dette tilskud skal man skrive en ansøgning til en bygningspuljen. Tilskuddet er beregnet til forbedringer, som du har i sinde at foretage på din bolig, og som i sidste ende forbedrer dit energiforbrug miljømæssigt. Datoerne for, hvornår ansøgningerne skal være hos de pågældende bygningspuljer, skifter løbende. Derfor er det en god idé, at du sætter dig grundigt ind i puljerne og deres frister, allerede inden du kaster dig ud i at købe din varmepumpe. Hvis du er så heldig at få energitilskuddet, kan du få dækket op til 20 % af omkostningerne ved at skifte til en luft til vand varmepumpe.

Få reduceret din elafgift med en luft til vand varmepumpe

Varmer du op med el hjemme i din bolig, har du mulighed for at få denne elafgift reduceret. Det kræver dog følgende to ting:

  • At du anvender mere end 4.000 kWh el årligt
  • At din bolig er registreret i BBR som værende elopvarmet.

Har du derfor skiftet fra for eksempel naturgas eller olie til en luft til vand varmepumpe, skal du opdatere dine BBR-oplysninger og angive, at din bolig har fået en ny varmeløsning. Derudover skal du huske at underrette dit elselskab om at din nuværende opvarmningsform er el, for at kunne gøre brug af de reducerede afgifter. 

Hvorfor der er afgifter på el, kan du læse mere om i vores guide her

Hvilken luft til vand varmepumpe er bedst i test?

Når du skal finde din kommende luft til vand varmepumpe, er det vigtigt, at du vælger den varmepumpe, som kan yde mest optimalt til lige præcis din bolig. På det danske marked af varmepumper, kan du altid finde de nyeste sammenligninger af ydeevne for hver enkelt varmepumpe, alt efter hvilke specifikationer der er behov for. 

 

Find luft til vand varmepumpe test hos SparEnergi 

Leder du efter en luft til vand varmepumpe test, skal du kigge efter varmepumpe listen fra Sparenergi. Her vil du kunne finde frem til den bedste varmepumpe luft til vand, og listen vil kunne hjælpe dig til hvilken varmepumpe du skal vælge. 

De enkelte varmepumper bliver testet uafhængigt af hinanden og ved et uafhængigt laboratorium, så du altid kan være sikker på, at resultaterne taler for sig selv. På den såkaldte varmepumpeliste kan du se, om hver enkelt varmepumpe lever op til de formelle krav til miljøvenligt design, laveste støjniveau og bedste SCOP-værdi. 

Alt efter hvilken bolig, varmepumpen skal installeres i, kan du indtaste de nødvendige informationer, hvorefter der bliver lavet en udregning for, hvilken varmepumpe der vil passe bedst til din bolig. Du kan få overblikket over hvilke luft til vand varmepumper, som var bedst i test 2022 nedenfor. 

Kan jeg få luft til vand varmepumpe? 

Alle husstande kan få en luft til vand varmepumpe installeret, såfremt følgende krav er opfyldt:

  • Dit varmesystem i din bolig skal være vandbåret. Det gælder blandt andet radiatorer og gulvvarme.
  • Du skal kunne have fysisk plads til at installere begge dele af varmepumpen, både udenfor og indenfor. Lige præcis dette krav gør, at folk der bor i lejlighed sjældent kan få installeret en luft til vand varmepumpe.
  • I forlængelse af kravet om plads til varmepumpen, skal den kunne placeres korrekt og ikke være til gene for dine naboer. Til trods for at varmepumpen er yderst støjsvag, er den heller ikke lydløs, og det vil være synd at miste et godt naboskab på bekostning af en varmepumpe.
  • Du skal ikke have fjernvarme.
  • Din bolig skal være ordentligt isoleret, ellers suser varmen afsted til ingen verdens nytte.

Kan det betale sig at få en luft til vand varmepumpe? 

For det meste betaler det sig at få en luft til vand-varmepumpe. Det afhænge af dog af, hvilken varmekilde du skifter fra. Generelt kan det bedst betale sig, at skifte til en luft til vand-varmepumpe hvis din nuværende varmekilde er: 

Hvis du som udgangspunkt har fjernvarme, vil du ikke kunne spare meget ved et skift til en varmepumpe. I langt de fleste tilfælde er fjernvarme faktisk en ganske billig løsning, eftersom der bliver brugt forskellige typer af brændstof for at kunne forsyne dig med fjernvarme. 

Hvis du i forvejen har fjernvarme, men alligevel vil skifte til en varmepumpe, kan du risikere at skulle betale dobbelt. Med det menes der, at din bolig sikkert har en tilslutningspligt, der forpligter dig til stadig at betale for at være tilsluttet fjernvarmen, selvom du ikke længere ønsker at gøre brug af den.

 

Skifter du fra gas til varmepumpe får du de største besparelser 

Til gengæld kan du spare dig selv for store udgifter, hvis du på nuværende tidspunkt har et olie- eller gasfyr. Energiregninger fra disse varmekilder bliver kun ved med at stige lige i øjeblikket, og derfor er det forståeligt, at folk søger andre løsninger. 

Hvis din gulvvarme i forvejen er vandbåret, vil det også være en stor fordel for dig at skifte til en luft til vand varmepumpe. Desuden vil en velisoleret bolig også være med til at føje til besparelsen, eftersom den holder bedre på varmen i det hele taget.

Derfor skal du investere i en luft til vand varmepumpe

Den bedste grund til at investere i en luft til vand varmepumpe er todelt. For det første rummer den en betydelig økonomisk besparelse for dig, og for det andet er der tale om en miljømæssig besparelse. Eftersom en varmepumpe ikke er en investering, der bliver foretaget bare sådan lige, er det altid en god idé at starte ud med at undersøge markedet og leverandører for at kunne sammenligne priser. Dertil skal du huske at undersøge mulighederne for at få et energitilskud, inden du begynder at kigge på priserne.

Samlet set vil du med en varmepumpe investere i din fremtid med en klimavenlig varmekilde, som ovenikøbet sparer dig penge. Du vil kunne mærke det på din energiregning hver måned, så snart du har foretaget skiftet. Desuden er varmepumpen med til at forøge værdien på din bolig, fordi den bliver mere miljøvenlig.

Fordele og ulemper ved varmepumpe luft til vand 

Det kan ikke komme som nogen overraskelse, at fordelene opvejer de få ulemper, der er ved at skifte til en luft til vand varmepumpe. Udover at være et miljøbevidst valg, som sikrer, at dit hus fremover forsynes med grøn energi, kan du også få et økonomisk tilskud til installationen

Fordele Ulemper
Miljøvenlig varmekilde
Ikke helt støjfri
Besparelser på varmeregningen
Optager plads
Mulighed for fjernstyrring
Ekstrem kulde kan påvirke ydeevnen

Fordele ved en luft til vand varmepumpe

Investeringen i varmepumpen er også særdeles nyttig, fordi den har så lang en levetid. Samlet set er der meget få udgifter forbundet med drift og vedligeholdelse af varmepumpen, og hvis du tilslutter pumpen til dit WiFi, kan du fjernstyre den. Fjernstyrelse af din varmepumpe kan også være med til at sænke forbruget. Hvis pumpen er placeret i dit sommerhus, kan du eksempelvis skrue ned for temperaturen og forbruget af varmen i de perioder, du ikke tilbringer i dit sommerhus. 

 

Ulemper ved en luft til vand varmepumpe

Ulemperne er så minimale, at de blegner ved siden af fordelene. Der er selvfølgelig en potentiel problematik forbundet med, om du fysisk har plads til delene af varmepumpen både indvendigt og udvendigt. Dertil kommer det faktum, at pumpen ikke er komplet lydløs. Hvis der er længere perioder med rigtig meget kulde, kan det desuden påvirke ydeevnen på din luft til vand varmepumpe. I disse tilfælde kan det være nødvendigt med ekstra varmekilder. Dog er de fleste varmepumper produceret til at fungere ned til -20 grader. Det burde derfor ikke være det største problem i Danmark.

Hvor stor skal en luft til vand varmepumpe være?

For at kunne lave en beregning af luft til vand varmepumpens størrelse er det nødvendigt først at afklare varmebehovet for boligen og husstanden. Varmepumper fås i flere forskellige størrelser, og derfor er det vigtigt at finde den rette til netop din bolig. Den forkerte størrelse luft til vand varmepumpe kan påvirke din endelige besparelse på energiregningerne. Den største besparelse opnås naturligvis ved at vælge den korrekte størrelse varmepumpe med luft til vand.

Det anbefales altid, at du rådfører dig med en ekspert på området, som nemt kan give dig de rette specifikationer, du skal være på udkig efter. Ved at klikke nedenfor, kan du få en korrekt beregning af varmepumpe størrelse. 

Få beregnet din luft til vand varmepumpes størrelse 

Øverst på siden her finder du en formular, som du hurtigt kan udfylde for at få beregnet den præcise størrelse på den varmepumpe med luft til vand, der passer til din bolig. Du kan også læse mere i vores guide om varmepumpe montering her

Sådan foregår monteringen og installation af luft til vand varmepumpe

Først skal din gamle varmekilde fjernes, inden din nye varmepumpe kan installeres. Når begge dele af varmepumpen er installeret korrekt udenfor og indenfor, skal de forbindes med rør. Det kræver, at der bliver lavet hul i muren. Meget mere skal der ikke til, før din varmepumpe kan være klar til brug. Du skal blot sørge for at finde det rette sted, hvor der er plads til begge dele af varmepumpen.

Montering og placering af luft til vand varmepumpen

Som allerede nævnt må du ikke selv installere din kommende varmepumpe. Enhver installation af en luft til vand varmepumpe skal udføres af en autoriseret installatør, som også er VE-godkendt. Når du har fundet den rette installatør, vil du opdage, hvor hurtig installationen af luft til vand varmepumpen kan udføres. Generelt tager det ikke mere end et par dage for en professionel at installere din nye varmepumpe.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken luft til vand varmepumpe skal jeg vælge?

Du skal vælge den luft til vand varmepumpe, som yder bedst for din bolig og din husstand. Du kan med fordel vælge en luft-til-vand-varmepumpe fra varmepumpelisten, som alle er testet af uafhængige laboratorier, der sørger for at de lever op til produktstandarder.

 

Kan jeg få tilskud til varmepumpe med luft til vand?

Ja det er muligt at få tilskud til en luft til vand varmepumpe. Tilskuddet skal søges gennem den såkaldte bygnings pulje, og du kan få mellem 13.000 og 25.000 kr. Størrelsen på tilskuddet til luft-til-vand-varmepumpen afhænger blandt andet af boligens størrelse og energimærke.

 

Hvorfor har min boligstørrelse indflydelse på prisen på min luft til vand-pumpe?

Jo større bolig du har, jo større luft til vand varmepumpe vil du have brug for. Jo mere varme der skal cirkuleres ud i din bolig, jo større krav stiller det også til din varmepumpe. Hvis varmepumpen er for stor eller for lille, vil det også påvirke dine økonomiske besparelser.

 

Hvor stor skal min luft til vand varmepumpe være?

Beregninger viser, at den mængde kW, der bruges pr. m2 til at opvarme din boligs størrelse, vil vise, hvor mange kW din varmepumpe bør være i stand til at opvarme med. Netop derfor påvirker din bolig også valget af din kommende luft til vand varmepumpe.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.